Dut Pekmezi

Dut Pekmezi - Uzun yıllardır Orta Asya'dan Avrupa'ya kadar birçok medeniyetin çeşitli şekillerde kullandığı dut Müslüman toplumunun da uzun yıllardır tükettiği besinlerden olmuştur.

Uzun yıllardır Orta Asya'dan Avrupa'ya kadar birçok medeniyetin çeşitli şekillerde kullandığı dut Müslüman toplumunun da uzun yıllardır tükettiği besinlerden olmuştur.

Dut suyunun kaynatılması ile birlikte üzümde bulunan suyu buharlaşmasını sağlayıp elde edilen katı maddeye kimi yörede karbonat kimisin de odunun külü eklenerek çeşitli yöntemlerle elde edilen maddeye Naristanbul Dut Pekmezi denir. Naristanbul Dut Pekmezi eski insanların yoğun olarak tükettiği besin ve eğlenceleri olmuştur. Anadolu'da Sıcak Yaz aylarında sulandırılarak içilirken Naristanbul Dut Pekmezi Doğuda ise kış aylarında karla içerisinde yenmiştir. Naristanbul Dut Pekmezi Anadolu'nun ve Türk mutfağının tamamında yerini neredeyse almıştır. Naristanbul Dut Pekmezi Sağlık açısından da Kan yapıcı özelliğe sahip, vücut direncini arttıran ve kan değerini dengeleyen bir besindir. Naristanbul Dut Pekmezi Bayanlarda Hamilelik dönemlerinde de vücudun kaybedilen vitamin ve minerallerini gideren bir besin kaynağı olarak da tüketilmiştir. Naristanbul Dut Pekmezi üretiminde İNTEGRAL PAZARLAMA – NARİSTANBUL markası ile doğal şekilde içerinse hiçbir katkı maddesi olmadan ürettiği ve Türkiye ve Dünyada birçok ihraç ettiği ürünlerin başında gelmektedir.